Kristallipallo: Kasvutalous

Kristallipallon keskiössä on tällä kertaa kasvutalous – kasvun tavoitteluun viritetty talousjärjestelmä. Kasvun rajat ovat kuitenkin tulleet vastaan ja ympäristön kantokyky on ylitetty monella mittarilla tarkasteltuna. Kasvava bruttokansantuote on keskeinen ilmastonmuutoksen ja luonnon monimuotoisuuden heikentymisen ajovoima. Tätä ongelmavyyhtiä puimassa ovat ORSI-tutkija Tuuli Hirvilammi, Sitran johtava asiantuntija Eeva Hellström ja LUT-yliopiston tutkijatohtori Janne M. Korhonen.

Jaksossa mainittu Sitran raportti Talous tulevaisuuden palveluksessa löytyy täältä.

Kristallipallon kaikki jaksot löytyvät myös muun muassa Apple Podcastsista ja Spotifysta.

Edellinen artikkeliArviointi kestävyysmurrosten palveluksessa
Seuraava artikkeliLiikenne ja liikkuminen: Huviksi vai hyödyksi – ja kenen ehdoilla