Kuntaliiton keke-kekkerit keväällä 2021 – 19.3. klo 14-15.30 puhutaan sosiaalisesta kestävyydestä!

Kuntaliitto järjestää ORSI-tutkimushankkeen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa kestävän kehityksen etätilaisuuksia keväällä 2021. Lämpimästi tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan sekä linjoille että sosiaaliseen mediaan! #kekekekkerit

Tilaisuudet ovat kuntapäättäjille ja viranhaltijoille suunnattuja avoimia tilaisuuksia, joissa kuntaedustajat, tutkijat, yhteistyökumppanit ja Kuntaliiton asiantuntijat keskustelevat kestävään kehitykseen liittyvistä teemoista. Keskustelutilaisuuksissa pääset kuulemaan muiden kuntien käytänteistä ja toimenpiteistä, saat herätteitä tutkijoilta ja sparrausta asiantuntijoilta.

Kestävän kehityksen keskustelutilaisuuksissa saat lisätietoja, mitä kestävä kehitys tarkoittaa kuntien toiminnassa, miten kunnat edistävät YK:n Agenda2030 tavoitteita sekä mitä kestävä kehitys tarkoittaa kuntajohtamiselle. Yhteinen tavoitteemme on luoda edellytyksiä tulevaisuuden kestävälle kunnalle, joka ottaa tasavertaisesti huomioon ihmisen, ympäristön ja talouden kaikessa kunnan suunnittelussa, budjetoinnissa, päätöksenteossa ja toiminnassa.

19.3. klo 14-15.30 Sosiaalinen kestävyys

Maaliskuun toisilla keke-kekkereillä teemana on sosiaalinen kestävyys. Mistä sosiaalisessa kestävyydessä on kysymys? Kuinka asiaa lähestytään tutkimuksessa? Entä kuinka kunnat ovat soveltaneet näkökulmaa johtamiseen? Miten ennalta ehkäisevillä palveluilla edistetään sosiaalista kestävyyttä? Kekkereiden kuullaan esimerkkejä neljän kunnan käytännöistä ja käydään vuoropuhelua johtamisen ja sivistyspalveluiden roolista kuntalaisten hyvinvoinnin vahvistamisessa. Tervetuloa mukaan linjoille ja keskusteluun!

Ohjelma: perjantai 19.3., 14.00-15.30

Mari Ahonen-Walker, erityisasiantuntija, Kuntaliitto – Tilaisuuden avaus

Tuuli Hirvilammi, yliopistotutkija, Tampereen yliopisto -Tutkijan puheenvuoro – johdatus sosiaaliseen kestävyyteen

Keskustelu: Sosiaalinen kestävyys strategisesta ja kuntajohtamisen näkökulmasta

  • Lauri Hietanen, Kestävä Espoo-ohjausryhmän jäsen, nuorisovaltuuston jäsen, Espoon kaupunki
  • Henna Hovi, kaupunginvaltuutettu, kasvatus- ja opetuslautakunnan puheenjohtaja, Kouvolan kaupunki
  • Sari Rautio, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Hämeenlinnan kaupunki

Keskustelu: Sosiaalinen kestävyys sivistyspalveluiden näkökulmasta

  • Jouni Erola, nuorisojohtaja, Joensuun kaupunki
  • Mika Penttilä, sivistysjohtaja, Oulun kaupunki

Maria Salenius, erityisasiantuntija, Kuntaliitto – Yhteenveto ja Kuntaliiton sosiaalisesti kestävät kunnat -kokonaisuus

Ilmoittaudu mukaan täältä!

Keke-kekkereiden teemana 31.3. on kestävyyden johtaminen. Kaikki keke-kekkerit järjestetään kello 14-15.30. Loppukevään Keke-kekkerit pidetään 16.4., 29.4., 14.5. ja 28.5. 

Aiemmissa kekekekkereissä teemoina oli kuntien rooli kestävän kehityksen edistämisessä (28.1.), ekologisen kunnan tulevaisuuden työkalut (12.2.), ja hankinnoista ja budjetoinnista (5.3).

Kuntaliiton kumppanina tilaisuuksien järjestämisessä on ORSIn lisäksi Jyväskylän yliopiston WISDOM -tutkijayhteisö, Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutti HELSUS ja YK-liitto.

Lisätietoja, tarkemmat päivämäärät ja ohjelmat sekä ilmoittautumislinkit.

Edellinen artikkeliMissä ilmastokeskustelun ylilyönnit luuraavat?
Seuraava artikkeliLyhyt johdatus vaikuttavuuteen