Kristallipallo K2: Kuntien kestävät hankinnat

Kunnat käyttävät Suomessa vuosittain yli 20 miljardia euroa julkisiin hankintoihin. Miten nämä valtaisat summat voitaisiin valjastaa tukemaan kuntien kestävyys- ja ilmastotavoitteita? Esimerkkejä kuntien kestävistä hankinnoista ovat tulleet kertomaan Lahden kaupungin hankintapäällikkö Tarinka Ringvall ja Lappeenrannan kaupungin kehitysjohtaja Markku Heinonen. Kestävien hankintojen taustoja jaksossa avaavat SYKEn erikoistutkija Katriina Alhola ja VTT:n erikoistutkija Ville Valovirta.

Kristallipallon kaikki jaksot löytyvät myös muun muassa Apple Podcastsista ja Spotifysta.

Edellinen artikkeliEeva Furmanin esitys ”Ekologinen kestavyys” 21.4.2021 hallituksen puoliväliriihestä Säätytalolta
Seuraava artikkeliLausunto eduskunnan tulevaisuusvaliokunnalle 7.5.2021: Kestävyysmurros taloudessa ja yhteiskunnassa