Viimeiset Kuntaliiton keke-kekkerit keväällä 2021 – 28.5. klo 14.00-15.30 – Kestävä kehitys koulutuksessa

Kuntaliitto järjestää ORSI-tutkimushankkeen ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa kestävän kehityksen etätilaisuuksia keväällä 2021. Lämpimästi tervetuloa kuulolle ja keskustelemaan sekä linjoille että sosiaaliseen mediaan! #kekekekkerit

Tilaisuudet ovat kuntapäättäjille ja viranhaltijoille suunnattuja avoimia tilaisuuksia, joissa kuntaedustajat, tutkijat, yhteistyökumppanit ja Kuntaliiton asiantuntijat keskustelevat kestävään kehitykseen liittyvistä teemoista. Keskustelutilaisuuksissa pääset kuulemaan muiden kuntien käytänteistä ja toimenpiteistä, saat herätteitä tutkijoilta ja sparrausta asiantuntijoilta.

Kestävän kehityksen keskustelutilaisuuksissa saat lisätietoja, mitä kestävä kehitys tarkoittaa kuntien toiminnassa, miten kunnat edistävät YK:n Agenda2030 tavoitteita sekä mitä kestävä kehitys tarkoittaa kuntajohtamiselle. Yhteinen tavoitteemme on luoda edellytyksiä tulevaisuuden kestävälle kunnalle, joka ottaa tasavertaisesti huomioon ihmisen, ympäristön ja talouden kaikessa kunnan suunnittelussa, budjetoinnissa, päätöksenteossa ja toiminnassa.

Perjantaina 28.5.2021: Kestävä kehitys koulutuksessa – kunta vaikuttajana ja mahdollistajana

Teams-tilaisuuden ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus, fasilitoijana erityisasiantuntija Mari Sjöström
  • Tutkija-alustus Askelmerkkejä kestävää koulutusta kehittäville kunnille, Ilkka Ratinen Lapin yliopisto
  • Keskustelu kuntaesimerkein: Lasten ja nuorten kasvatus- ja koulutuspalvelut uuden edessä
  • Minna Rovio, opetuspalveluiden päällikkö, Imatran kaupunki
  • Tanja Tuulinen, ympäristökasvatuksen asiantuntija, Keski-Suomen ELY-keskus
  • Keskustelu: Aikuiset ja koulutus – Miten koulutuspalveluilla vastataan monipuolisiin tarpeisiin ja kestävän kehityksen vaateisiin?
  • Riikka-Maria Yli-Suomu, liiketoiminnanjohtaja, Omnia sekä työllisyysrahaston selvityshenkilö, Sosiaali- ja terveysministeriö
  • Loppupuheenvuoro kestävä kehitys mahdollistaa uudenlaisen osaamisen, yliopistotutkija Mikael Puurtinen

Ohjelma täydentyy vielä. 

Ilmoittaudu tilaisuuteen

Kuntaliiton kumppanina tilaisuuksien järjestämisessä on ORSIn lisäksi Jyväskylän yliopiston WISDOM -tutkijayhteisö, Helsingin yliopiston Kestävyystieteen instituutti HELSUS ja YK-liitto.

Lisätietoja, tarkemmat päivämäärät ja ohjelmat sekä ilmoittautumislinkit.

Edellinen artikkeliIdeoita kestävämpään kuntaan!
Seuraava artikkeliKristallipallo K2: Kuntalaiset