Kansalaisten ruoka-aika – Keinoja ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen

Kansalaisten ruoka-aika –työpajasarjan päätöstilaisuus 20.4. klo 13-16.

Paikka: Espoo (Dipoli) ja Zoom

Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käyttöön? Tutkimushankkeet ORSI ja JUSTFOOD selvittivät näitä kysymyksiä puoli vuotta kestäneessä työpajasarjassa, johon osallistui lähes 40 kansalaista Helsingistä, Mikkelistä ja Seinäjoelta.

Työpajoissa kansalaiset ideoivat keinoja ruokasiirtymään yhdessä tutkijoiden kanssa. Keinoja jatkojalostettiin päättäjiltä ja ruokaketjun toimijoilta saadun palautteen pohjalta. Lopuksi Aalto yliopiston muotoilun laitoksen opiskelijat suunnittelivat ideoiden pohjalta ratkaisuehdotuksia, joilla ideoita voitaisiin toteuttaa käytännössä.

Tervetuloa kuulemaan työmme tuloksia 20.4. klo 13-16. Tilaisuus järjestetään hybridinä Dipolissa (Espoo) ja Zoomissa.

Ilmoittaudu mukaan täällä: https://link.webropolsurveys.com/S/C57EFE8E9B2907B1

Edellinen artikkeliVaaleissa vaivaa ilmastouupumus – voisiko laatujournalismi piristää? (Versus)
Seuraava artikkeliKristallipallo K4: Vihreä siirtymä