Blogit

Paikallinen ilmastotoiminta kymmenen vuoden perspektiivistä (Versus)

Paikallisyhteisöt ovat tärkeitä kestävyysmurroksen toimeenpanijoita ja suunnannäyttäjiä. Se on myös tapa ihmisille osallistua ilmastotyöhön. HINKU-kunnissa on tehty tärkeää työtä, joka osoittaa ilmastonmuutoksen hillinnän mahdollisuuden ja järkevyyden. Lue tai kuuntele juttu Versus-lehden sivuilla!

Kasvun tuolle puolen

Vaikutusvaltaisten poliitikkojen läsnäolo osoitti, että aika on kypsä avoimelle keskustelulle. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että muutosta tarvitaan. Kun puhetapoja tarkastelee tarkemmin, oli konferenssissa kuitenkin selkeästi nähtävissä ero asiantuntijoiden ja poliitikkojen puheenvuorojen välillä.
ORSI - Jari Lyytimäki

Vaaleissa vaivaa ilmastouupumus – voisiko laatujournalismi piristää? (Versus)

Versuksen vaaliteemassa johtava tutkija ⁦Jari Lyytimäki⁩ kysyy voisiko nykyistä laaja-alaisempi uutisointi ilmastopolitiikan perustarkoituksesta auttaa virkistämään ilmastouupunutta vaalikansaa? Lue kirjoitus Versus-lehden sivuilla!
ORSI - Liisa Häikiö

Ilmastohätätila edellyttää yhteiskunnallisen osaamisen uudistamista (AkavaWorks)

Monissa maissa ja kaupungeissa on julistettu ilmastohätätila sen korostamiseksi, että ilmastonmuutos on nopeita toimia edellyttävä yhteiskunnallinen kriisi. Pariisin ilmastosopimuksen mukaisen 1,5 asteen lämpenemisen rajoissa pysyminen edellyttäisi, että ilmastopäästöt saadaan kuriin tämän vuosikymmenen aikana. Lue Liisa Häikiön kirjoitus AkavaWorksin sivuilla!
ORSI - Eija Vinnari

Turkistarhausalan rakennemuutos: kohti kestävää ja oikeudenmukaista siirtymää

Miten turkistarhausalan rakennemuutos toteutuisi kestävällä ja oikeudenmukaisella tavalla? Tutkimus tutuksi -sarjamme toisessa osassa professori Eija Vinnari kertoo selvityksestään.