Blogit

Ensimmäisiä tuloksia energiakyselystä—puolet vastaajista erittäin huolissaan tulevaisuuden energian hinnoista

Keräsimme elo-syyskuussa suomalaisten näkemyksiä ja kokemuksia energian kustannuksista ja energiaremonteista. Saimme noin 5000 vastausta, mikä on huima määrä. Sini Numminen avaa energiakyselyn alustavia tuloksia!

Sähköyhtiöiden mielestä pörssisähkösopimukset sopivat vähemmistölle taloustaitureita, joilla on kotona ohjattavia kuormia (ja jotka ymmärtävät,...

Lue lehdessä Applied Energy juuri julkaistu artikkelimme Locked in flat tariffs? An analysis of electricity retailers’ dynamic price offerings and attitudes to consumer engagement in demand response ja blogistamme viisi suositusta, joiden avulla markkinamuotoisesti hinnoiteltujen sähkösopimusten suosiota voisi vahvistaa Suomessa.

Energiasäätiedote: huomenna tuulee – hyvä päivä viikkosiivota, imuroida, jopa sähkösaunoa!

Millainen olisi energiasäätiedote? Energiajärjestelmäsääennuste on yksi aloite laajentaa energiaviestinnän keinovalikoimaa tavoittamaan kansalaisia, joille energiauutisointi tällä hetkellä herättää lähinnä huolta, eli suurinta osaa kansasta. Energiasta voisi mielestämme kertoa myös muilla kuin shokkiuutisten tai markkinajargonin kielellä.
ORSI - Jari Lyytimäki

Hiilinielut eivät hallitse Suomen ilmastokeskustelua, toisin kuin Petteri Taalas antaa ymmärtää (Maaseudun tulevaisuus)

Tarvitsemme keskustelua sekä hiilinieluista että öljyn ja muiden fossiilisten polttoaineiden käytön vähentämisestä.

Tieteen on otettava huomioon myös talouskasvun rajat (Helsingin Sanomat)

Tutkimus-, kehitys- ja innovaatiopanostuksia tulee ohjata kestävien tuotteiden ja kestävyyttä edistävien palveluiden luomiseen, kirjoittaa Riina Bhatia.