Blogit

Harha puolesta miljoonasta sähkölämmittäjästä

Suomessa elää harha puolesta miljoonasta sähkölämmittäjästä. Monilämmitteisyys, lämmityksen vuorottelu ja kulutusjousto pientalosektorilla on tilastojen kertomaa yleisempää, kirjoittaa Sini Numminen.
ORSI - Hanna Salo

Julkinen valta vauhdittaa ja vaatii yritysten kiertotaloustoimia erityisesti tekstiilisektorilla (Suomen Tekstiili & Muoti)

Kiertotalouden vauhdittaminen vaatii yhteistyötä yritysten, päättäjien ja tutkijoiden välillä, jotta suunta on yhteinen, tahti riittävä sekä oikeudenmukainen ja vaikutukset todellisia, kirjoittaa Suomen ympäristökeskuksen tutkija Hanna Entsalo.

Jari Lyytimäki ja Liisa Saikkonen: Kestävyydelle komeasti käyttökelpoiset mittarit (Ratkaisuja)

Otetaanko BKT pois päiviltä? BKT:n puutteet yhteiskunnallisen kehityksen mittarina ovat hyvin tiedossa. Lue Syken Jari Lyytimäen ja Liisa Saikkosen Ratkaisuja-blogaus aiheesta täältä!
ORSI - Matti Pihlajamaa

Perinteinen yritysten tutkimuksen ja kehityksen tukeminen ei enää riitä (Talouselämä)

Matti Pihlajamaa kirjoitti Maria Åkermanin kanssa Talouselämään kestävän TKI-politiikan nykyisten keinojen riittämättömyydestä kiertotalouden kaltaisten järjestelmätason muutosten vauhdittamisessa.

Kestävyyssiirtymä vaatii vaihtoehtoisia talousmalleja (T&Y)

Jatkuva kasvu ei näytä olevan yhdistettävissä ekologisesti ja sosiaalisesti kestävään talouteen. Uudet talousajattelun suuntaukset katsovat tulevaisuuteen, jossa tehokkuusajattelusta on siirrytty kohtuusajatteluun. Tämä vaatisi paitsi talousjärjestelmämme, myös arvojemme ja elämäntapojemme mullistamista. Lue Riina Bhatian teksti T&Y:n sivuilta.