Blogit

ORSI - Jari Lyytimäki

Missä ilmastokeskustelun ylilyönnit luuraavat?

SYKEn erikoistutkija Jari Lyytimäki pohti ilmastokeskustelun tilaa vastineessaan Maailman ilmatieteen laitoksen pääsihteeri Petteri Taalaksen MTV:llä esittämiin väitteisi 12.1.2021.

Kirjoittajakutsu: Kohti ekohyvinvointivaltiota (Alue ja Ympäristö 2/2021)

ORSI-hankkeen Juha Peltomaa, Erkki Mervaala ja Tuuli Hirvilammi toimittavat Alue ja Ympäristö -lehden numeron 2/2021. Kirjoittajakutsu on nyt julkaistu, ja lehden teema on "Kohti ekohyvinvointivaltiota". Lue lisää teemanumerosta ja tärkeistä päivämääristä täältä.

Kulttuuri, koulutus ja kestävyys kaupunkien murroskyvykkyyden tekijöinä (Kuntalehti)

Mitä kaupungit voivat tehdä, kun savu tehtaanpiipuista lakkaa? Mistä kaupungit voivat ammentaa uutta elinvoimaa? ORSI-tutkijat avasivat Kuntalehdessä kaupunkien murroskyvykkyyden "kolmea koota".
ORSI - Annukka Berg

Pandemia ei vaientanut keskustelua kestävämmästä tulevaisuudesta

Hankkeen ensimmäisen vuoden päättyessä kertasimme myös kummallisen koronavuoden vaikutuksia kestävyyskeskusteluun. Annukka Bergin kirjoituksesta käy ilmi, ettei pandemia syrjäyttänyt tai vaimentanut keskustelua kestävästä tulevaisuudesta.
ORSI - Eeva Furman

SYKEn asiantuntijalausunto valtioneuvoston Agenda2030:a koskevasta selonteosta 2.12.2020

SYKEn asiantuntijalausunto valtioneuvoston selontekoon kestävän kehityksen globaalista toimintaohjelmasta Agenda2030:sta: Kohti hiilineutraalia hyvinvointiyhteiskuntaa.