Blogit

ORSI - Jari Lyytimäki

Ilmastonmuutos ja hyvinvointivaltio: Miten siirrymme liukkaasti hiilivapaaseen liikkumiseen?

Ilmastonmuutoksen ja hyvinvointivaltion suhteesta kertovassa blogisarjan tämänkertainen osa keskittyy liikkumiseen.

Hartiat, raamit, pää ja olkapää lisäävät tutkimuksemme mukaan hankintojen kestävyyttä

Ilmasto- ja muut kestävyysteemat ovat tulleet vauhdilla yhteiskunnalliseen keskusteluun ja myös julkisten hankkijoiden pöydille viime vuosien aikana. Kestävyystavoitteita on nostettu melko mukavasti suomalaisten hankintayksiköiden tavoitteisiin, ja kestävyyskriteereitä käytetään hankinnoissa yhä useammin. Tavoitteiden toimeenpanossa ja onnistumisen mittaamisessa ollaan kuitenkin edetty selvästi hitaammin. Näin on käynyt siitä huolimatta, että työtä julkisten hankintojen kestävyyden parissa on tehty Suomessa yli 15 vuoden ajan.

Kohti ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää liikkumista Tampereella väestön ikääntyminen huomioiden

Tampere pyrkii hiilineutraaliksi vuoteen 2030 mennessä. Yhtenä keskeisenä painopisteenä on liikkumisen päästöjen vähentäminen. Tavoitteena on vähentää kaupunkilaisten tarvetta omistaa ja käyttää yksityisautoa ja tukea ekologisesti kestävämpiä liikkumisen tapoja: pyöräilyä, kävelyä, ja joukkoliikenteen käyttöä. Tässä blogikirjoituksessa pohdin siirtymää kestäviin liikkumisen tapoihin väestön ikääntymisen näkökulmasta.
ORSI - Hanna Salo

Ilmastonmuutos ja hyvinvointivaltio: Lunta ja laskiaispullaa tulevaisuudessakin – Pienten voittojen politiikalla kestävyyteen?

Ilmastonmuutoksen ja hyvinvointivaltion suhteesta kertovassa blogisarjassa keskitytään tällä kertaa kuntiin!
ORSI - Jari Lyytimäki

Parempaa elämänlaatua pienemmällä ympäristökuormituksella

Suomalaiset pitävät itseään ympäristönsuojelun edelläkävijöinä. Monilta osin onkin näin, mutta jokainen suomalainen voi silti tehdä lisää ympäristönsuojelun hyväksi. Autoilemme, lämmitämme, valaisemme ja syömme liikaa myös oman hyvinvointimme kannalta.