Ajankohtaista

ORSI - Tuuli Hirvilammi

Blogi: Syöksykierteestä hyvään kehään (KELA)

"Sosiaalipolitiikan ja talouskasvun ”hyvä” kehä on nostanut suomalaisten elintasoa, mutta samalla voimistanut ekologista kriisikierrettä." ORSI-hankkeen tutkija Tuuli Hirvilammen ja Kelan johtavan tutkijan Tuula Helnen kirjoitus Syöksykierteestä hyvään kehään on luettavissa Kelan tutkimusblogilta.

Reilun murroksen ABCD

Ajankohtaista on ilmastonmuutoksen ehkäiseminen ja sen myötä muuttuviin elinoloihin sopeutuminen. Teknologinen kehitys on luonut edellytykset kestävän murroksen toteuttamiseksi. Nyt on luotava yhteiskunnallisia ratkaisuja kehityksen turvaamiseksi. Reilu murros edellyttää uudenlaisia ajattelu- ja toimintatapoja. Tässä meidän suosituksemme.

Blogi: Hiilijalan­jäljen vuosi 2019 (SITRA)

Hiilijalanjäljen mittaaminen on ollut vuoden 2019 hittituote. Mutta onko laskureilla väliä, jos päästöt kuitenkin edelleen kasvavat? Kyllä on. ORSI-hankkeen tutkijat Michael Lettenmeier ja Mikko Jalas kirjoittivat Sitran blogille hiilijalanjäljen vuodesta 2019.

ORSI-seminaari 12.2.2020: Hiilijalanjälkilaskennan käyttö, vaikuttavuus ja tulevaisuus

12.2.2020 klo 14-16, Konetekniikka 1, 101, Otakaari 4, 02150 Espoo Tuotteiden ja palveluiden hiilijalanjäljen arviointiin ja laskentaan syntyy tällä hetkellä runsaasti erilaisia digitaalisia ympäristöjä. Ei-kaupalliset toimijat kuten Tilastokeskus, SYKE,...

What Is an Eco-Welfare State -seminar – 21 January 2020

In the coming decade, societies need to adjust human activities within environmental limits while ensuring that the policies introduced are societally legitimate and fair. Welfare states such as Finland need to transform...