Ajankohtaista

Kristallipallo K4: Energiaköyhyys

Esiintyykö Suomessa energiaköyhyyttä? Mitä viime syksyn energiakriisistä opittiin vai opittiinko mitään? Millaiset eväät tutkijat antavat hallitusneuvotteluihin? Kristallipallon teemana tällä kertaa on energiaköyhyys.

Helppous, hinta ja maistuvuus auttaisivat kansalaisia pienentämään ruoan hiilijalanjälkeä

Mikä kannustaa suomalaisia vähähiiliseen ruokavalioon? Millaisia ovat kansalaisille sopivat reilut, ripeät ja oikeudenmukaiset keinot ruoan hiilijalanjäljen pienentämiseen? Miten keinoja voi ottaa käyttöön? Ilmastonmuutoksen myötä olemme tilanteessa, jossa on ajankohtaista parantaa elämäntapojemme kestävyyttä, myös ruokailun osalta....

Kristallipallo K4: Vihreä siirtymä

Vaalien 2023 alla vihreä siirtymä on ollut viljalti esillä, mutta mitä sillä oikein tarkoitetaan? Miten se eroaa oikeudenmukaisesta siirtymästä? Meneekö Suomen vihreä siirtymä metsään? Kuuntele uusin Kristallipallo ja ota selvää!
ORSI - Hanna Salo

Tutkimus tutuksi: Suomen kiertotalouden strategia

Suomen ympäristökeskus Syken tutkija Hanna Entsalo tähdittää tuoreinta Tutkimus tutuksi -sarjan tuotosta, jonka keskiössä on Suomen kiertotalouden strategia.

Kristallipallo K4: Oikeudenmukainen siirtymä

Mitä oikeudenmukaisella siirtymällä tarkoitetaan ja minkälaisesta murroksesta on kyse Suomessa? Miten edellinen vaalikausi on sitä edistänyt? Entä mitkä eväät tuleva hallitus saa siirtymän vauhdittamiseksi? Näitä kysymyksiä käsitellään Kristallipallon 4. kauden avausjaksossa!