ORSI/ETAIROS-crossover

KAKSOISSIIRTYMÄ

Mitä on kaksoissiirtymä? Miten vihreä siirtymä digitalisoituu? Entä miten digitalisaatiosta saadaan vihreä? Piileekö vihreän siirtymän ja digitalisaation yhdisteessä ratkaisu maailman monikriiseihin?

Tutkimushankkeet ORSI ja ETAIROS lyöttäytyvät yhteen pohtimaan vihreän siirtymän ja digitalisaation kehitystä ja joskus jopa hämmentävältä kuulostavaa yhteenliittämistä kaksoissiirtymän termin alle.

Mukana keskustelemassa ovat ORSI-hankkeen tutkijat Lauri Lahikainen (Tampereen yliopisto) ja Hanna Entsalo (SYKE) ja ETAIROSta edustavat erikoistutkija Nina Wessberg (VTT) ja tutkijatohtori Mari Myllylä (Jyväskylän yliopisto).

Kaksiosaisen kaksoissiirtymäjakson ensimmäisessä osassa määritellään käsitteet ja ongelmia, kun taas toisessa osassa on ainakin vahva yritys keskittyä ratkaisuihin, vaikka keskustellessa kehkeytyykin uusia ongelmia ratkottavaksi, mitä syvempiin vesiin sukelletaan.

Määritteiden ja murrosten aallokossa crossover-jakson laivaa ohjaavat ORSIn Kristallipallo-podcastin kippari Erkki Mervaala (SYKE) ja ETAIROS-podcastin 10 pulmaa tekoälystä toinen vetäjä Antero Karvonen (VTT).


ORSI & ETAIROS: Kaksoissiirtymä Osa II

Mitä on kaksoissiirtymä? Miten vihreä siirtymä digitalisoituu? Entä miten digitalisaatiosta saadaan vihreä? Tutkimushankkeet ORSI ja ETAIROS puivat kaksoissiirtymän kiemuroita kaksoisjakson verran.

ORSI & ETAIROS: Kaksoissiirtymä Osa I

Mitä on kaksoissiirtymä? Miten vihreä siirtymä digitalisoituu? Entä miten digitalisaatiosta saadaan vihreä? Tutkimushankkeet ORSI ja ETAIROS puivat kaksoissiirtymän kiemuroita kaksoisjakson verran. Tämä traileri antaa maistiaisen siitä, miten kimurantista kokonaisuudesta onkaan kyse.

Kristallipallo K4: Energiaköyhyys

Esiintyykö Suomessa energiaköyhyyttä? Mitä viime syksyn energiakriisistä opittiin vai opittiinko mitään? Millaiset eväät tutkijat antavat hallitusneuvotteluihin? Kristallipallon teemana tällä kertaa on energiaköyhyys.

Podcast-soitin

Kuuntele ohjelmaa
Spotifyssa
Apple Podcastsissa
Soundcloudissa