Seminaari 9.6.2020: Ruoka-aika – Kokemuksia ja ajatuksia ruuan jalanjälkidatan tuottamisesta ja käyttämisestä

ORSI-tutkimushanke tutkii ja kehittää ohjauskeinoja, joilla hyvinvointivaltiot voidaan luotsata ekologisten reunaehtojen puitteisiin. Hanke kokoaa yhteen hiilijalanjälkilaskennan asiantuntijoita ja hyödyntäjiä round table -tilaisuuksiin. Hankkeen yhtenä tavoitteena on jakaa käytäntöjä ja laajentaa jalanjälkilaskennan käyttöä sekä kehittää uusia ohjauskeinoja, jotka hyödyntävät jalanjälkilaskennan periaatteita ja tuloksia.

9.6. klo 13.00-16.00 ORSI-seminaari: Ruoka-aika – Kokemuksia ja ajatuksia ruuan jalanjälkidatan tuottamisesta ja käyttämisestä

Kesäkuun seminaarissamme jaettiin kokemuksia ja uusia näkymiä ORSI-tutkimushankkeen ja jalanjälkiajattelun parissa. Alta voit tutustua seminaarin julkaistuihin esitysmateriaaleihin linkkien kautta.

13.00 Tervetuloa ja terveisiä ORSI-hankkeelta, prof. Mikko Jalas, Aalto
13.10 Esittelykierros
13.20 Jalanjälkilaskurit Suomessa – Ajankohtaisia ORSI-tutkimuksia Aalto-yliopistossa

13.50 Hiilijalanjäljet kuluttajien tietoon – kokemuksia S-ryhmän laskurista, Kai Kuikkaniemi, SOK
14.15 Hiilijalanjälki ja maitotuotteet – Valion kokemuksia, Aleksi Astaptsev, Valio
14.40 Pelastetaan ruoan hiilijalanjälki – Pienyrityksen näkökulma, Janne Käki, ResQ Club
14.50 Tauko
15.00 Julkinen ruokadata verkossa – Fineli-ruokatietokannan kehittäminen ja
ylläpito, Heli Reinivuo, THL

15.25 Ruoan hiilijalanjälkilaskennan nykytila ja tulevaisuus – Data, tarkkuus,
yleistyminen, Juha-Matti Katajajuuri, Luke

15.50 Loppukeskustelu
16.00 Tilaisuuden päätös

Tervetuloa mukaan jakamaan kokemuksia ja uusia näkymiä ORSI-tutkimushankkeen ja jalanjälkiajattelun parissa!

Lisätietoja antaa:
Mikko Jalas, mikko.jalas@aalto.fi