Tapahtuma 1.-2.10.2020: Ekothon Pirkanmaa

Kaksipäiväinen Ekothon on hackatonin tyylinen yhteiskehittämisprosessi, joka toteutetaan digitaalisesti etäyhteyksillä. Yhdessä työskennellen viemme Pirkanmaata etujoukoissa kohti ekologista ja sosiaalisesti kestävää murrosta!

Ekothonissa yritykset ja poliitikot, taiteilijat ja akateemikot, maanviljelijät ja kaupunkisuunnittelijat, kansalaisyhteiskunta ja hallinto aidosti vaihtavat ajatuksiaan ja toimivat yhdessä. Tavoitteena on sitoa yrityksien ratkaisut osaksi kuntien toimintaa sekä edistää kestävyystransition toteutumista alueellisesti. Kaikki voivat olla osa ratkaisua, ekologinen murros tehdään yhdessä.

Teemat

Osallistujat valitsevat yhden neljästä teemasta, jonka parissa tapahtuman ajan työskentelevät. Teemat ovat:

Teemoja työstetään ennakkoon suunnitelluissa ja monialaisissa ryhmissä, fasilitoijien avustuksella.

Osallistujat

Ekothon on kaikille! Erityisesti etsimme tapahtumaan start up:ja, yrityksiä, poliitikkoja, taiteilijoita, tutkijoita, kansalaisaktiiveja ja hallinnon edustajia. Eli kaikkia, jotka haluavat tehdä Pirkanmaasta ekologisesti ja sosiaalisesti kestävän!

Ajankohta ja ilmoittautuminen

1-2.10.2020 (lokakuun ensimmäinen torstai ja perjantai), klo: 9.00-14.00. Osallistujien on sitouduttava osallistumaan kumpaankin tapahtumapäivään. Ekothon toteutetaan etänä Zoom-ohjelman välityksellä.

Tilaa on 80 osallistujalle, joten varaa paikkasi jo nyt:  www.lyyti.in/Ekothon.

Ekothonin järjestää

Pirkanmaan liitto, Tampereen yliopisto, Teknologian tutkimuskeskus VTT, Suomen ympäristökeskus SYKE ja Taiteen edistämiskeskus.

Edellinen artikkeliBlogi: Löytyykö ilmastouutisoinnista apua ahdistukseen?
Seuraava artikkeliBlogi: Vihreillä investoinneilla kohti kestävämpää yhteiskuntaa