Kristallipallo: Empatia

Aikamme ympäristöhaasteet kuten ilmastonmuutos ahdistavat monia – mutta myös ongelmia torjumaan pyrkivät toimet saattavat tuntua epäoikeudenmukaisilta tai kohtuuttomilta. Voisiko empatiasta eli toisen asemaan asettumisesta olla apua kestävien ratkaisujen löytämisessä? Mikä sen rooli voisi olla reilun ja rivakan muutoksen aikaansaamisessa? Mitä empaattisempi toiminta tarkoittaisi politiikan kovassa ytimessä? Näitä kysymyksiä pohtivat SYKEn erikoistutkijat Annukka Berg ja Juha Peltomaa. Lisäksi vieraina ovat ilmastoahdistuksen asiantuntija, dosentti Panu Pihkala sekä empatiaa johtamisessa ja organisaatioissa tutkinut professori Anne Birgitta Pessi Helsingin yliopistosta.

Kristallipallon kaikki jaksot löytyvät myös muun muassa Apple Podcastsista ja Spotifysta.

Edellinen artikkeliHyvä kehä kestävän hyvinvoinnin vauhdittajana
Seuraava artikkeliPandemia ei vaientanut keskustelua kestävämmästä tulevaisuudesta