Energian hinta ja suomalaiset kodit -kysely

Energian hinta ja suomalaiset kodit -kysely

Energian hinnat ovat nousseet — mutta millaisiin kotitalouksiin ne ovat vaikuttaneet? Keitä tulevaisuus huolestuttaa eniten? Voiko reilu siirtymä toteutua? Toivomme vastaajiksi monipuolisesti suomalaisia asujia, riippumatta heidän taustastaan tai asumismuodostaan. Vastaamiseen kuluu noin 10–20 minuuttia.

Linkki kyselyyn on nyt julkaistu: https://link.webropol.com/s/energiakysely2022

Tutkimuksen tietosuojailmoitus puolestaan löytyy täältä: https://www.ecowelfare.fi/energiakysely2022/tietosuojailmoitus/

Kaikkien syyskuun 2022 loppuun mennessä vastanneiden kesken arvotaan 5 kpl 75 euron S-ryhmän lahjakortteja.

Kysely toteutetaan yhteistyössä Aalto-yliopiston, energiakonsulttiyritys VaasaETT:n ja Omakotiliitto ry:n kanssa. Kyselyn tekemistä rahoittaa Tekniikan Edistämissäätiö.

Kyselyn vastauksista saadaan tärkeää tietoa kotitalouksien kokemuksista uudessa energiamarkkinatilanteessa ja siitä, millaisiin koteihin tilanne on erityisesti vaikuttanut.


Kyselyn aineiston avulla laaditaan raportteja ja politiikkasuosituksia ja sitä voidaan käyttää tuotekehittelyyn. Vastaukset käsitellään turvallisesti ja EU:n tietosuojalain GDPR:n mukaisesti. Yksittäistä vastaajaa ei voi tunnistaa julkaistavista raporteista. Aineiston käyttö kuvataan tarkemmin tutkimuksen tietosuojailmoituksessa, jonka voi lukea täältä.